Лев Африканский

Panthera leo
Class:
Млекопитающие
Squad:
Хищные
Family:
Кошачьи
Genus:
Пантеры

Afrikaning barcha savannalarida keng tarqalgan. Katta sherlarning og‘irligi 220 kg.gacha yetadi, tana uzunligi 240 sm.gacha. Katta guruh (prayd) bo‘lib yashaydi. Turli - tuman tuyoqli hayvonlar hamda boshqa hayvonlarni asosan urg‘ochi sherlar ovlaydi. Bir yo‘la 2-4 tadan bolalaydi. Yosh urg‘ochilari sherlar oila bilan bo‘ladi, balog‘at yoshiga yetgach erkaklari oilasidan chiqib, o‘z guruhini tuzadi. 20 yilgacha yashaydi. 

Распространен в саваннах по всей Африке. Масса тела взрослой особи до 220 кг, длина тела – до 240 см. Живут большими прайдами (группами), в которых охотятся в основном самки на разнообразных копытных, а также на любых других животных. В помете 2-4 детеныша. Молодые самки остаются в семье, самцы, достигшие половой зрелости, уходят и создают свои группы. Живут до 20 лет. 

Distributed in savannas throughout Africa. The body mass of an adult can reach up to 220 kg, with a body length of up to 240 cm. They live in large prides (groups), where females do most of the hunting, preying on various ungulates as well as other animals. A litter usually consists of 2–4 cubs. Young females remain in the family, while males that reach sexual maturity leave to form their own groups. Lifespan up to 20 years.

SIMILAR ANIMALS

Лев африканский (белый)
Panthera leo
Бенгальский тигр
Panthera tigris tigris
Леопард
Panthera pardus
Тигр Амурский
Panthera tigris altaica