Мара патагониская

Dolichotis patagonum
Класс:
Млекопитающие
Отряд:
Грызуны
Семейство:
Свинковые
Род:
Мары

Tashqi ko‘rinishi sirli, og‘irligi 8-15 kg keladigan ancha yirik kemiruvchi. Dengiz cho‘chqachalari va kapibaralarning qarindoshi. Janubiy Amerikaning janubiy qismi - Patagoniya tekisliklarida yashaydi. Bu hayvonlar juda nozik va qo‘rqoq bo‘lib, xavf tug‘ilganda tez qochadi (30 km/soatgacha) va 2 m balandlikkacha sakray oladi. Asosan yashil o‘simliklar va urug‘lar bilan oziqlanadi. Suvni kamdan-kam ichishadi, kaktus va boshqa sersuv o‘simliklarni afzal ko‘rishadi. Marlar juft-juft bo‘lib yoki 10-12 tadan bo‘lib yashaydi. Homiladorligi 3 oy, bolalari (2-5) yaxshi shakllangan, harakatchan bo‘lib tug‘iladi. 8 oyligida jinsiy voyaga yetadi. Umr ko‘rish davomiyligi 10-12 yil.

 

Довольно крупный грызун с загадочной внешностью и весом 8-15 кг. Родственник морских свинок и капибар. Населяет равнины Патагонии – южной части Южной Америки. Эти животные очень нежные и пугливые, при опасности быстро убегают (до 30 км/ч) и могут прыгать до 2 м в высоту. Питаются преимущественно зеленой растительностью и семенами. Воду пьют редко, предпочитая кактусы и другие сочные растения. Живут мары парами или небольшими группами по 10-12 особей. Беременность составляет 3 месяца, детеныши (2-5) рождаются хорошо сформированными и активными. Половозрелость наступает в 8 месяцев. Продолжительность жизни – 10-12 лет.

 

A fairly large rodent with a striking appearance, weighing 8–15 kg. A relative of guinea pigs and capybaras, it inhabits the plains of Patagonia in southern South America. These animals are very gentle and shy; when threatened, they can run quickly (up to 30 km/h) and leap up to 2 m high. Their diet consists mainly of green vegetation and seeds. They rarely drink water, preferring cacti and other succulent plants. Maras live in pairs or in small groups of 10–12 individuals. The gestation period lasts about 3 months, after which 2–5 well-developed and active young are born. Sexual maturity is reached at about 8 months. Their lifespan is 10–12 years.

ПОХОЖИЕ ЖИВОТНЫЕ

Морская Свинка
Cavia aperea
Нутрия
Myocastor coypus
Азиатский, или сибирский бурундук.
Eutamias sibiricus
Белка чёрная
Sciurus vulgaris