Сурикат

Suricata suricatta
Класс:
Млекопитающие
Отряд:
Хищные
Семейство:
Мангустовые
Род:
Сурикаты

Janubiy Afrikada keng tarqalgan (Kalahari, Angola, Namibiya). Quruq va issiq cho'llar va yarim cho'llardagi iqlim sharoitiga moslashgan. Surikatlar boshpana qazish uchun quruq, bo'sh tuproqni yaxshi ko'radilar. Oziqlanishi bo'yicha – hasharotho'r, ammo ular ilonlar, kaltakesaklar, toshbaqalar va qushlarning tuxumlarini eyidi. Surikatlar - yirik to'da bo'lib (50 boshgacha) yashaydigan ijtimoiy hayvonlar. To'da boshi-urg'ochsi. Urg'ochilari yiliga 3 marta tug'adi. Homiladorlik 70 kun davom etadi. 2 dan 5 tagacha bola tug'adi. Butun to'da dominant juftlikning nasliga g'amxo'rlik qiladi. Surikatlar osongina qolga o'rganadi, shuning uchun ular ko'pincha uy hayvonlari sifatida saqlanadi. Tabiatda umr ko'rish davomiyligi 6-7 yil, tutqunlikda 12 yil.

 

Распространен в Южной Африке (р-н Калахари, Анголы, Намибии) Приспособлен к жизни в сухом, жарком климате пустынь и полупустынь. Сурикаты любят сухие, рыхлые почвы для рытья убежищ. По типу питания в основном насекомоядные, но могут поедать змей, ящериц, яйца черепах и птиц. Сурикаты социальные животные, держатся большими стаями (до 50 особей). В стае главенствует самка. Самки приносят потомство 3 раза в год. Беременность длится 70 дней. В помете от 2 до 5 детенышей. О потомстве доминантной пары заботится вся стая. Сурикаты легко приручаются, поэтому их часто содержат как домашних животных. В природе продолжительность жизни составляет 6-7 лет, в неволе до 12.

 

It is found in southern Africa (the Kalahari region, Angola, and Namibia) and is well adapted to the dry, hot climate of deserts and semi-deserts. Meerkats prefer dry, loose soils for digging their burrows. Primarily insectivorous, they can also eat snakes, lizards, and the eggs of turtles and birds. Meerkats are highly social animals, living in large groups of up to 50 individuals, with a dominant female leading the group. Females can give birth up to three times a year. The gestation period lasts about 70 days, with litters of 2 to 5 pups. The entire group helps care for the dominant pair’s offspring. Meerkats tame easily and are often kept as pets. In the wild, their lifespan is about 6–7 years, while in captivity they can live up to 12 years.

ПОХОЖИЕ ЖИВОТНЫЕ

Лев Африканский
Panthera leo
Лиса обыкновенная
Vulpes vulpes
Каракал
Caracal caracal
Белокоготный медведь - Тяньшанский бурый медведь
Ursus arctos isabellinus